About Us

Wednesday, March 15, 2017

Apa Wishlist tahun ni?

Hai  blog! Hai readers!

Kekonon nak selalu update tapi ni dah macam sebulan sekali jer baru nak update. Hihi..nak blog- walking pun tak sempat. Kalau dulu dekat office masih lagi sempat tengahari nak blog-walking blog orang, baca itu ini, nak update blog. Tapi sejak duduk rumah ni non hadoo.. nak baca buku bagi habis sebuah pun ambik masa berhari-hari. Masih sesuaikan diri. masuk bulan ke-3 jadi Working at Home Mom ni rasa dah makin ok sikit manage masa. kalau tak, memanjang kelautt..

Sekarang ni, dah mula terfikir semua wishlist untuk tahun ni....ada masa 9 bulan lagi tak tahulah tercapai ke tidak. Hihi..

Untuk permulaan, kena pandang wishlist kecik-kecik dulu. Yang besar-besar kalau melibatkan duit, modalnyapun besar. Yang tu taruk dalam mimpi dulu. Dah settle yang kecik-kecik baru bawak keluar yang besar-besar pulak. Hihi..So, semuanya kena buat step by step. Tapi harapan saya yang terbesar tahun ni mestila nak tengok Fayyadh sihat selalu. Berharap yang saya boleh jadi ibu yang baik. Ibu yang boleh bahagi masa betul2 untuk family & kerja. Sebenarnya, kalau kita bekerja dari rumah pun kita boleh "jauh" dari family kalau tak betul2 bahagi masa & sibuk sangat dengan hal bisnes. Saya cuba untuk utamakan apa yang penting dulu dalam hidup saya, lepas tu barula benda-benda lain. Taknak family terabai (yang ni paling takut). lepas tu dapat improve diri dari bermacam sudut. haish...umur dah 30 tahun banyak lagi yang kena perbaiki. Bab kerohanian terutamanya. Semoga masa2 lapang yang ada ni (sebab dah kerja sendiri) boleh saya manfaatkan betul-betul.

Banyak lagi wishlist yang tak boleh nak tulis...berangan tu banyak sungguh. ish..ish...sebab berangan tu free kan? hihi. Dapat tak dapat belakang kira. Berangan dulu, lepas tu set target. In sha Allah ada rezeki tercapaila nanti.

Dah nak masuk bulan 4. Azam-azam tahun baru semua kena bukak balik. kena kaji dan buat review balik macam mana nak bagi tercapai. Taknakla asyik hangat-hangat tahi ayam je buat wishlist kan? hihi...tak tercapai semua tapi at least dah tercapai lebih 50% pun dah Alhamdulillah sangat.

Semoga wishlist kita semua untuk tahun ni tercapai. Amin...


2 comments:

  1. Betul, fiza paling risau sekali ialah kata nak jadi WAHM tapi tangan asyik pegang Phone atau tab. Sibuk business, sibuk update, sibuk media sosial.huhu Sedar tak sedar, anak cepat ja membesar.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!