Sayang Kamu !!!

Friday, January 6, 2012

DIY: Tutorial Buat Bunga Tisu Carnation

Sorry agak lama baru saya nak buat entri pasal bunga tisu carnation yang saya buat masa time bertunang hari itu. Ok, sekarang baru saya teringat nak buat entri pasal ni.

Seperti yang saya cakap before ni, bunga ni boleh buat dari 2 jenis kertas. Kertas crepe dan kertas tisu. Boleh rujuk entri saya yang lepas untuk tahu perbezaan carnation dari 2 jenis kertas ni di SINI

Untuk buat bunga ni, saya lebih prefer kertas tisu sebab jenis kertas yang lebih keras dan bunga tak mudah kemek. As I know, bunga tisu carnantion ni boleh digunakan sebagai pormander ball, hiasan pelamin dan hantaran. Ada jugak gunakan sebagai bunga telur dan bunga pahar.

Bunga telur @ Bunga pahar
Hantaran
Pomander Ball
 Ok..saya tak pandai nak buat tutorial dekat sini. Tapi, saya akan bagi link blog yang ada wat tutorial macam mana nak buat bunga ni. Korang boleh rujuk di

blog Story of My Chantique

atau belajar buat dari video youtube ni



selamat mencuba!

6 comments:

  1. eiymah, saya nak tanya tissue pper yg berbgai warna cam tu bleh dpt kat mane yek.

    ReplyDelete
  2. Boleh cari dekat kedai yang jual barang2 kawen, bunga telur atau hantaran. Selalunya ada jual

    ReplyDelete
  3. sis....giler owesome...post lg k..

    ReplyDelete
  4. sis...awesome sgt...cntik n kreatif

    ReplyDelete

Blog Menjaring Impian ini wujud sebagai blog personal saya. Saya menulis tentang hidup saya, pandangan saya, apa yang saya lalui dan alami. Mungkin blog ini boleh menjadi kenangan buat saya tentang apa yang saya alami sepanjang menjalani kehidupan. Mungkin juga sebuah catatan untuk anak cucu saya kelak. Terima kasih kerana berkunjung dan ingin memeberi komen di sini. Bahasa jiwa bangsa. Bahasa juga mencerminkan siapa kita di mata umum. Boleh komen dan kritik.. Walau bagaimana pun bentuk teguran dan kritikan, diharap dapat menjaga sensitiviti orang sekeliling dan orang lain bila anda berada di blog kerdil ini. Thank you. Peace =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...