About Us

Friday, September 21, 2012

Rasa Macam nak Resign..


Dah hampir sebulan berkahwin. Tapi still duduk jauh dengan husband. Tuntutan kerja. Tapi lately ni dah rasa macam tak ada hati dah duduk shah alam ni. Macam nak hantar notis 2 bulan berhenti then cari kerja baru dekat kulim atau penang. Entahlah...... Ikutkan perancangan saya dengan husband, nak tunggu sehingga habis tempoh "calon simpanan " dia dengan syarikat GLC. Tapi dah dekat 2 tahun dia jadi calon simpanan. Baru2 ni ada ambik intake baru tapi calon simpanan tak dipanggil masuk kerjapun. Kadang-kadang kiteorang rasa letih nak menunggu untuk satu benda yang tak pasti. Menunggu dan menunggu tetapi nak dipanggil kerja tau tak, tak pasti lagi.

Saya decide nak cari jer kerja dulu. sebab notis 2 bulan tu bukannya sekejap. Tak banyak company yang sanggup tunggu 2 bulan untuk ambil orang kerja. Sebab tu rasa macam nak resign je dulu then cari kerja. Kalau tak dapat kerja jugak macam mana dalam tempoh 2 bulan tu? maybe saya akan ambik je kerja apa-apapun. At least kerja sementara nak bertapak dekat tempat baru kan.

Ya Allah..mudah-mudahan urusan kami dipermudahkan.....tapi buat masa ni saya nak cari kerja dulu baru resign. Sayang nak tinggal kerja sekarang tapi apa-apapun suami tetap keutamaan saya. hal lain dah tolak tepi.

10 comments:

  1. hurm makin ramai pulak bace luahan hati nak resign ni..kiter same la..lam otak berkira2 nak bg notis ..tapi ana bukan sbb jauh dgn husband ke ape..p dah tawar hati nak layan krenah org dkt opis ni..
    now..hari2 dtg kije..cari job online..hehehe..
    all d best ye..

    ReplyDelete
  2. insyallah dipermudahkn dear...amin

    ReplyDelete
  3. InsyaALLAH, semoga semuanya di permudahkan...

    ReplyDelete
  4. doa cik mah cpt dpt keje baru..aminn

    ReplyDelete
  5. salam imah,
    congrats! sy tgk majlis awk thru belog je la yekkk..tp suker tgk gambo2 yg awk upload.sy doakan awk & suami bahagia hingga akhir hayat..amin!! :):)

    Biasala kalo dok jauh2 ni..sy dulu pon pernah rase PJJ cam awk..sy paham keadaan awk. tp takpe, InsyaAllah Allah akan tunjuk dan permudahkan jalan untuk awk & husben nanti..percayalah. :):)

    perjalanan awk br nak bermula kan..banyak nak kena pikir.semoga sentiasa dikuatkan semangat sbb PJJ ni perlukan semangat yg tinggi.. InsyaAllah yang lain2 nanti akan dipermudahkan..tengokla nanti.. :):):) jgn stress2 tau! nnt tak comey dah..hihi



    ReplyDelete
  6. Hi Imah, you nak kerja dgn company private ke? coz previously i read that you went to gov job interview. If you nak kerja kat Kulim or Intel, email me ok :)
    subashinivj@gmail.com. Err im a Staffing consultant, if ade chance i can help you :)

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan...jgn silap percaturan...ecah ni pn dh berhenti kerja..tapi susah nak cari kerja ganti..huhu...baik dptkan kerja siap2 bru resign....chayok yeee...:)

    ReplyDelete
  8. hye..saya selalu bace blog awk sbb awk mcm sy..kawen date lebih kurang..civil engineer rite? jauh ngan suami..sy pon rasa nak brenti ni..moving out from KL..

    ReplyDelete
  9. qaseh sejak nikah 9bulan lepas...berjauhan dengan suami. 2 minggu sekali baru jumpa. kalu rindu sgt seminggu sekali, panjat tangga bus ke kl.

    diakui, lama kelamaan stress tu dtg. ditambah dengan masyarakat sekitar yg tidak memahami...

    semoga kita semua sama2 tabah dengan dugaan berjauhan dengan kesayangan msg2

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!