About Us

Wednesday, September 5, 2012

Review Wedding. Yang Mana satu Nak di review Dulu?




Tak tahu nak mulakan review wedding mana satu dulu. Baru lepas majlis akd nikah dan resepsi dekat kampung saya di kedah. Masih menunggu majlis bertandang minggu depan dekat kampung suami di Kelantan. Masih ada DIY project yang tak siap lagi. Lepas kawen ni, mood diy tu dah hilang. Dah jadi malas pulak nak DIY. Asalnya HB nak buat sendiri pun last minute saya tempah saja dengan Cik Mila. Macm tak cukup masa pulak nak buat itu ini. Huhuhu..

Lama tak menulis, jadi tak tahu nak bercerita tentang apa. Dah janji nak buat review wedding tapi tengah pikir yang mana satu nak di review dulu. Any suggestion? Give me an idea mana review yang korang nak tahu dulu. Tapi nak review pun macam segan jugak sebab majlis saya simple dan tak “gah” macam orang lain. Sob..sob..sob.

Mana satu nak saya review dulu ye? Ok. Saya letakkan list dekat sini. Mana pilihan tertinggi itu yang saya akan review dulu. Nak wat review pun kena ada list kan? So, korang pilihlah ye. Mana tahu leh jadi inspirasi untuk b2b ekonomi lain macam saya =)

Majlis Nikah

-         - Baju
-         -Tudung
-          -Veil
-        -  Makeup
-         - Bunga Tangan
-          -Hantaran
-          -Bantal

Majlis Resepsi

-        -  Baju
-          -Tudung
-        -  Veil
-         - Makeup
-       -   Bilik Pengantin
-         - Meja Makan Beradab
-        - OP
-          -Bunting
-         - Road signange
-         -Door gift
-          -Bunga telur
-         - Guest Book
-         - Bunga Tangan

Itu je kot yang saya ingat. Huhuhu…..Insya-Allah..saya akan try review satu persatu. Sharing is caring. So, korang nak saya review yang mana dulu?


17 comments:

  1. ye sila buat review laju2..sy pon b2b ekonomi jugak..hehe..semakin dekat dngn majlis semakin risau..wuwu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..Insya-Allah saya akan try buat review k.

      Delete
  2. imah cantik apa...mana ada simple aq tengok...cantiklah...perfect....buat review veil...imah sowie ye tak dapat hadir majlis hang...apapun tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklah...aku simple2 je ni tapi maybe gambar yg buat nampak menarik. Huhu..Ok. nnti aku review pasal veil tu. Insya-Allah

      Delete
  3. untuk majlis nikah nk imah review hantaran...n bersanding nk imah review doorgift...boleh x???hehehhe...xsbar nk tunggu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..hantaran erk. nanti imah review. sedih hantaran pihak lelaki tak ambik gambar pun.

      Delete
  4. review suma kak.. nk jd kan inspirasi masa sy kawen nanti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tanya pengalaman ni.. hihi.. berapa minimum budget kena ada untuk kahwin? kena kumpul awal2 ni.. hihi. thank you :D

      Delete
  5. veil tu aku adore sangat weh, buat review, nak pinjam boleh nanti? hehehe. :D

    lagi satu, boleh review pasai OP? gambaq dia cantik. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...boleh2. nanti aku wat review k. op tu kawan aku masa sekolah.nnti aku story pasal dia dekat sini

      Delete
  6. jgn pk gah di mata org...pk , sesuai tak dgn yg Allah suruh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya-Allah.....saya buat majlis setakat yang termampu. Mungkin tak perfect, ada salah dan silap tetapi mudah-mudahan ianya majlis yang diberkati Allah..Insya-Allah

      Delete
  7. tahniah imah...cepat la review. xsabar nk tgk nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Qaseh. Insya-Allah..saya akan review nanti

      Delete
  8. kalo akak review semua lg best(^_^)...tp kalo sy,utk mjlis nikah.. nk pasal veil,hantaran dan makeup..kalo mjlis resepsi...doorgift,op, bilik pengantin

    ReplyDelete
  9. review yang mana2 pun ok. tak sabar nana nak tunggu citer si pengantin baru ni. hehe. :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!