Sayang Kamu !!!

Friday, February 14, 2014

Review: Buku Diari Hamil. Catatan mingguan sepanjang pregnancy =)


Nak share dengan korang pasal buku comel ni. Sepanjang pregnancy memang nilah buku yang selalu saya tulis setiap minggu   memgikut minggu kehamilan. Namapun diari hamil kan? Bila belek2 balik catatan masa mula2 pregnancy dulu sampila sekarang ( 38 weeks) memang leh buat saya senyum sendiri. Kenangan yang tak dapat dilupakan. Memang enjoy sangat pregnancy moment!

Tajuk Buku: Diari Hamil
Penulis: Khairun Nisa' Zakaria, Muhd. Mawardi Zakaria & Khulwana Hanani
Terbitan: Telaga Biru
Harga: RM 26

Tapi..Buku ni bukan semata-mata pasal diari je. dalam buku ni ada banyak sangat panduan untuk ibu-ibu hamil start dari planning untuk pregnant sampila saat melahirkan dan berpantang. Memang best! Bukupun banyak gambar, ada catatan perkembangan baby weeks by weeks. Untuk yang suka membaca & menulis tu memang recommend sangat2 buku ni dekat korang!

Ok..jom tengok apa yang ada dalam buku ni..












Timggal 1 page je lagi diari ni yang nak ditulis. Cepat masa berlalu kan? ..

13 comments:

  1. macam comel jer buku nice...tengok pun dah tertarik ngan buku ni...insyallah...satu hari nak beli gak lah...

    ReplyDelete
  2. masa ngandung dulu rasa lemah sgt.. letih sgt..
    tp dah lepas rasa rindu plk..
    masa ngandung leh manja2 sikit.. bwak budakan huhhu

    ReplyDelete
  3. rajinya imah tulis.. hehe.. kita dulu malas

    ReplyDelete
  4. anis ada cari gak haritu diari y ala2 mcm ni.. tapi xjumpe la... imah beli katne ni? huhu..bape ringgit ek? huhuhu.. dah stgah perjalan pregnancy barula kalut anis ni nak berdiari.. gegeh! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat mph dgn popular ad jual anis. Hrga 26 rngt

      Delete
    2. Pernah tgok buku ni masa pameran Karangkraf di Shah Alam.

      Delete
  5. ok, thanks,
    esok jugak g carik..hihihi

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum kak, wahh bestnya buku ni. haritu ada nampak tapi malas nak beli. huwaaa nyesal pula rasa. my sis in law ada beli.. nanti balik kg nak usha buku dia la.. Salam perkenalan daripada mak buyong. Sheila masukkan link blog kamu dalam bloglist preggymom 2014 ya.. follow sini (",)

    ReplyDelete
  7. penuhnya tulis...ecah punya catatan dh ke laut dah....tinggal baca tips and info jek dlm tu..hehe

    ReplyDelete
  8. hehe..rajin betul kan menulis..ana pun ade gak..semangat gak menulis..pastu dah misscarriage..da tak bukak dah buku tu..huhu..t bli buku lain la plak...

    ReplyDelete
  9. sangat bagus buku ini sebagai panduan sepanjang kehamilan,semoga dipermudahkan olehNya menempuh saat2 menjadi seorang ibu...salam ukhwah dari kak ana.

    ReplyDelete
  10. Mmg buku ni sngt berguna kan..cik mah pun ada juga...

    ReplyDelete

Blog Menjaring Impian ini wujud sebagai blog personal saya. Saya menulis tentang hidup saya, pandangan saya, apa yang saya lalui dan alami. Mungkin blog ini boleh menjadi kenangan buat saya tentang apa yang saya alami sepanjang menjalani kehidupan. Mungkin juga sebuah catatan untuk anak cucu saya kelak. Terima kasih kerana berkunjung dan ingin memeberi komen di sini. Bahasa jiwa bangsa. Bahasa juga mencerminkan siapa kita di mata umum. Boleh komen dan kritik.. Walau bagaimana pun bentuk teguran dan kritikan, diharap dapat menjaga sensitiviti orang sekeliling dan orang lain bila anda berada di blog kerdil ini. Thank you. Peace =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...