Sayang Kamu !!!

Tuesday, October 11, 2011

15 Bunga Tercantik Di Dunia

Saya sangat sukakan bunga..hehehhehe. Biasalah perempuan, mestilah suka bunga kan sebab bunga tu kan sifatnya cantik, warna warni...suci, romantik & melambangkan cinta (ya ke?hehehe...). Pendek kata bunga memang selalu dikaitkan dengan perempuan. Tapi korang mesti nak tahukan 15 jenis bunga yang tercantik di dunia? Saya dapat maklumat ni hasil dari pencarian saya dekat pak cik Google. Tapi ni nama in english yer. Jom tengok!


Canna





Cherry Blossom




Colorodo Columbine






Hydrangea






Lily of The Valley






Calla Lily






Black Eye Susan






Bleeding Heart






Blue Bells




Lantana




Rose






Oriental Poppy






Mussaenda Erythrophylla




Begonia






Ixora






Dendrobium





Subhanallah....betapa indahnya ciptaan Allah...

3 comments:

  1. Kalu xsilap lantana tu bunga tahi ayam, lantana camara...hehe ixora bunga jejarum...cherry blossom maybe bunga sakura...hehehe kalu xsilap la...

    ~hann

    ReplyDelete
  2. wahh..cantiknye..thx for sharing this beautiful flower..excited gler tgk gmbr bunga tu, ni blum lg tgk real..heheh

    ReplyDelete

Blog Menjaring Impian ini wujud sebagai blog personal saya. Saya menulis tentang hidup saya, pandangan saya, apa yang saya lalui dan alami. Mungkin blog ini boleh menjadi kenangan buat saya tentang apa yang saya alami sepanjang menjalani kehidupan. Mungkin juga sebuah catatan untuk anak cucu saya kelak. Terima kasih kerana berkunjung dan ingin memeberi komen di sini. Bahasa jiwa bangsa. Bahasa juga mencerminkan siapa kita di mata umum. Boleh komen dan kritik.. Walau bagaimana pun bentuk teguran dan kritikan, diharap dapat menjaga sensitiviti orang sekeliling dan orang lain bila anda berada di blog kerdil ini. Thank you. Peace =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...