Sayang Kamu !!!

Friday, October 21, 2011

Gambar Masjid Tercantik Di Dunia

Alhamdulillah....hari ni dah hari jumaat. Hari yang baik, entri yang baik. Hari jumaat adalah hari yang terbanyak umat islam berkunjung ke masjid (lelaki) untuk mendirikan sembahyanag jumaat. Setiap Masjid itu sudah lahiriahnya sedia cantik dan indah. Tetapi dalam entri saya hari ini saya nak update pasal masjid yang tercantik senibinanya di dunia.


Masjidilharam, Mekah




Masjid Nabi Muhammad SAW




Masjid Biru






Masjid-Masjid Di Borneo










Masjid Di Bahrain








Masjid Putrajaya, Malaysia




Masjid Zahir, Kedah malysia




Masjid Al-Mashun




Masjid Tercantik  Di Brunei














Masjid Sultan, Singapura




Masjid Baiturahman, Aceh, Indonesia





4 comments:

  1. Masjid ni cantik2..just akak nak komen sikit. Rasanya masjid yg di Bahrain tu sama dgn masjid di Brunei cuma gambar d ambil dr posisi yg lain sikit....dan satu gambar waktu siang dan satu lagi waktu malam....wallahualam...cheeers

    ReplyDelete
  2. A'ah..betul la akak.sayapun tak perasan.the same mosque.Tapi cantik kan?lebih cantik kalau ramai2 kita mengimarahkan masjid

    ReplyDelete
  3. Subhanallah, alhamdullillah saya dpt solat dlm 6 masjid diatas.
    Dik tetinggal satu lagi masjid tercantik di dunia masjid al aqsa di Palestin....

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Blog Menjaring Impian ini wujud sebagai blog personal saya. Saya menulis tentang hidup saya, pandangan saya, apa yang saya lalui dan alami. Mungkin blog ini boleh menjadi kenangan buat saya tentang apa yang saya alami sepanjang menjalani kehidupan. Mungkin juga sebuah catatan untuk anak cucu saya kelak. Terima kasih kerana berkunjung dan ingin memeberi komen di sini. Bahasa jiwa bangsa. Bahasa juga mencerminkan siapa kita di mata umum. Boleh komen dan kritik.. Walau bagaimana pun bentuk teguran dan kritikan, diharap dapat menjaga sensitiviti orang sekeliling dan orang lain bila anda berada di blog kerdil ini. Thank you. Peace =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...