About Us

Friday, September 20, 2013

Penangan Buah Dokong Kah??


Sejak 3 hari ni asyik rasa sengal-sengal dan sakit badan. Yang best, sampai tangan pun susah nak angkat. Sakitnya memang tak tertahan. 3 hari ni balik kerja lansung tak dapat nak masak untuk husband. Mujur husband ada nak tolong urutkan isteri dia ni. Sabar jelah...

Punyalah fikir punca sengal-sengal badan ni. Husband pulak  cakap mungkin saya banyak sangat berjalan & gerak. Mungkin jugak kot sebab since masuk trimester kedua ni saya aktif bergerak. Buat macam-macam kerja. Kemas rumahlah, masaklah, pergi sana, pergi sini. Memang tak reti duduk diam.  Tapi selalu tak adalah sakit sampai rasa sengal satu badan. Huhu..

Last2 baru saya teringat yang hari selasa lepas, saya makan banyak sangat buah dokong dekat office. Nak kata mengidam tak jugak, teringin je kot sebab kalau tiba musim, memang confirm cari jugak buah ni ....saya geram tengok buah dokong yang jual tepi jalan tu. Beli makan ramai2 dekat office tapi saya yang paling kuat melantak. Haha......Manis dan sedap kot! Last2 esok tu terus sakit2 badan. sampai 2 hari sakit sangat-sangat tapi saya datang keja cam biasa cuma officemate sampai naik pelik sebab saya keja letak minyak panas dekat lengan dan kaki. Hehe... Entahlah..maybe pasal makan buah tu jugak kot sebab ada orang kata buah dokong ni kalau terlebih makan boleh buat sakit urat. Huhu..Betul ke?



Hari ni dah ok sikit. Barula menyempat nak update blog & blogwalking.

7 comments:

  1. Ala cian imah...xtau pulak...tp mcm ade dengar orng ckp klau terlebih mkn tu....pape pun take care ye...

    ReplyDelete
  2. berhati2 masa makan buah2 kak. sebab org mengandung bnyk buah yg dilarang. org2 tualah yg ckp. sbelum nak mkn baik tanya mak dulu. huhu

    ReplyDelete
  3. buah tu sejuk kot imah.tu yg rs sengal2 tu.agak je la.

    ReplyDelete
  4. yup...btol3...kalo mkn buah ni byk2 mmg leh sakit urat... :)

    ReplyDelete
  5. kak boleh tngok link nie >>>>

    http://chekguisza.blogspot.com/2010/07/buah-dokong-berbisa-untuk-ibu.html

    try tngok yg dorang comment2 tu...

    ReplyDelete
  6. terlebih makan ye smpi sengal2 badan...len kali beringat sikit klu makan tu ;)

    ReplyDelete
  7. terliur juga imah..tp mkn sebiji dua je..pelepas gian

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!