About Us

Sunday, September 1, 2013

15 minggu dah ada baby bump???


Dua minggu ni padat dengan aktiviti makan-makan. Open house banyak kan. Dahlah time ni selera makan dah berganda. Mana boleh gi open house makan 1 atau 2 jenis makanan je. Hisy! xcukup ok! mestila nak try semua kan..hahaha. so, sekarang memang tak berani nak timbang berat badan.seyes  takut!!!
Ok..minggu ni last open house. lepas ni xmau dah makan macam xingat dunia. Kita makan sihat2 je ye baby. Mama takut karang jumpa nurse kena berleter sebab berat naik banyak sangat. kang awal2 lagi kena minum air gula. xmau! xmau!huhu...

Oh! Saya perasan perut saya dah membuncit ok! Even xlah ketara sangat sampai semua yang tengok tau yang saya dah preggy tapi kalau tengok betul2 memang dah buncit. Gi office pakai baju kurung memang la xnampak sangat kan. tapi kalau saya keluar pakai T-shirt memang terserlah kebuncitannya. Time ni dah fikir, eh..kalau nak masuk 15 minggu memang dah ada baby bump erk? (selasa ni baru cukup 15 minggu). ke lemak open house yang terlebih2 ni? hehe...terus google nak tengok baby bump mommy yang preggy 15 weeks. (punyalah takut kalau saya ni yang advanced sangat membuncit. hehe...)

so..saya jumpa ni..

(All pictures credit to google)










pregnant 15 weeks. ok..dalam gambar ni pun tujuk yang perut si ibu memang sedikit membuncit kan? hehe

Eh..baby bump diaorang kalau 15 weeks memang dah nampak kan???

Tapi saya ni bukan baka mat salleh..so, kalau perut membuncit kecik sikit jer dari diorang kira okla kan. hehe..
Buncit baby tu maybe sikit je kot..yang lebihnya lemak mamanye ni ha. hehe.. Tapi ada orang cakap, kalau perut jenis tebal ni memang cepat sikit nampak baby bump nyer.

baby bump saya? owh..malu la nak tunjuk sebab rasa diri begitu demuk! huhuhu...

4 comments:

  1. bestnyaaaa ada baby bump..saila dulu 5w pun dah best gilerrr dok tgk perut sendiri..hehehe..
    :)

    ReplyDelete
  2. mesti comel k.imah ada baby bump....

    (slalu ikut perkembangan k.imah...silent reader)

    ReplyDelete
  3. dear..normal lah nak masuk 4bulan memang dah ada baby bump..baby dah makin besar so perut ibunya konpem dah makin meregang utk bagi space kat baby,betul tak??hehe...;)

    ReplyDelete
  4. 1st nk tegur header tu.. wah, header baru lah dia.. hehehe..

    mmg ada pn.. za ritu pn gitu gak.. eh, imah mmg kn minum air gula ke?za smpai menunggu hari ni, alhmdulillah, xde pn kn minum.. :)

    jg diri elok2.. mkn mmg kn kawal skit. minum air gula xpe, jgn naik drh tinggi n kencing manis dh r.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!