About Us

Wednesday, December 4, 2013

Breast Pump Mana yang Best untuk permulaan? Any idea??


Tengah survey2 nak beli breast pump ni. Tapi haru biru kepala ni fikir nak beli yang  mana satu. Baca review sana sini sampai berpinar bijik mata. Haha..ish, nak beli yang mana ni? Banyak betul yang berkenan . Banyak jugak review yang best2.

Ok..idaman hati memang nak beli double pump yang boleh guna manual, bateri dan elektrik supply. Kira 3 in 1 la tapi bila difikirkan balik, pump yang harga agak mahal ni baik beli lepas baby deliver. Nak tengok production milk dulu macam mana then ada kedai yang jual pump ni bagi test dulu guna dekat kedai diorang tengok ok ke tak pump tu dengan kita, baru beli. Yang ni best. Sebab leh test dulu baru beli. Banyak yang jual online harga murah compare beli dekat luar.  Saya aim nak beli dekat Pump on the go. Dioarang  jual online dan diorang ada jugak kedai sendiri. Yang best, kedai dia dekat je dengan office saya. So, plan pump idaman hati tu nak test dulu dekat kedai dia baru  decide nak beli yang mana. Tapi tu lepas baby keluar la kan baru leh test. Time ni dah ada susu. In sha Allah. Tapi ada satu lagi pump yang saya minat cuma dia jual online je. Kalau boleh pump kalau harga ratus2 ni saya suka gi beli sendiri dekat kedai. So, lepas bersalin nantila fikir nak beli yang mana untuk long term. 

Dulu, fikir nak beli yang manual je sebagai permulaan. Takut beli elektrik tangan lasak ni tak tahu guna, cepat je rosaknya. Hehe... Tapi bila fikir balik, beli manual pun xpe, yang bateri pun xpe. Kalau dpt yg boleh guna manual & bateri sekali lagi  tak rugi pun sebab leh guna dua2. Lagipun untuk travel, ringan sikit nak bawak. Kalau pergi dengan baby, senang direct BF je dekat dia. Pump bawak yang ringan2 je, yang senang nak guna. So, pump permulaan ni nanti leh guna untuk bawak travel. Yang satu lagi tu untuk guna buat stock ebm dekat baby & bawak gi office.


Ok..setakat ni saya berkenan dengan single pump elektrik & manual jenis yang ini..

Pilihan Utama:

SNOW BEAR ELECTRIC BREAST PUMP.



FEATURES
**************
✔ AUTOMATIC SUCK-RELEASE-CYCLE sama macam hisapan bayi
✔ 3-LEVEL of sucking modes. Boleh adjust FREQUENCY berbeza utk keselesaan paling optimum.
✔ LET DOWN CEPAT - Less than a minute
✔ SUSU SENANG DAN CEPAT KELUAR
✔ Suction KUAT dan TAK SAKIT
✔ CEPAT mengosongkan Miss 'B'
✔ PORTABLE DAN MUDAH DIBAWA KE MANA-MANA
✔ Boleh pakai 4xAA BATTERY juga
✔ Parts SIKIT dan SENANG PASANG
✔ TIADA masalah backflow. CLOSED SYSTEM.
✔ KECIL dan RINGAN
✔ Kualiti material yang SOLID dan DURABLE - Rasa memegangnya sangat BEST macam pam mahal.
✔ SILICONE MASSAGER yang LEMBUT dan rasa BETUL2 MENGURUT Miss 'B'

- harga promosi Below than RM 200. Pump ni tengah hangat sekarang. Selalu sold out. 

Pilihan Kedua

Medela Harmony manual breast pump


What’s Included :

1 x Harmony breast pump
1 x Personal fit breast shield (M 24mm)
2 x 5oz breast milk bottles
1 x Bottle stand
2 x Solid lids
1 x Travel cap
2 x Spare membranes

Harga untuk promosi saya jumpa less dari RM 200. 

Pilihan Ketiga:

Unimom mezzo manual breast pump. Yang nipun banyak jugak yang cakap ok.



FEATURES
**************
✔ LET DOWN CEPAT - Less than a minute
✔ SUSU SENANG DAN CEPAT KELUAR
✔ Suction KUAT dan TAK SAKIT
✔ CEPAT mengosongkan Miss 'B'
✔ PORTABLE DAN MUDAH DIBAWA KE MANA-MANA
✔ Parts SIKIT dan SENANG PASANG
✔ SENANG GRIP - Tak mudah jatuh. Rasa SOLID bila pegang.
✔ KECIL dan RINGAN
✔ Kualiti material yang SOLID dan DURABLE - Rasa memegangnya sangat BEST macam pam mahal.
✔ SILICONE MASSAGER yang LEMBUT dan rasa BETUL2 MENGURUT Miss 'B'
✔ MADE IN KOREA
✔ BPA FREE DAN FDA APPROVED

Yang ni harga promosi dalam RM 100. 

Any idea? saya dah minat sangat dengan snow bear breast pump tu. haha..sebab nak beli untuk permulaan. Korang suggest lah breast pump yang untuk mula2 pakai ni yang best? harga bawah 200 ringgit. Lepas deliver baru nak beli pump lain yang better lagi.

26 comments:

  1. kina ade jual medela harmony sealed.. pre order rm 135 kalau xsalah.. unimom mezzo bc review ummierna.. snow bear xsure.. gud luck memilih..tqah terus beli kt pumponthego g pickup kt rumah die.. die ok..ajar semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. murahlah kalau harga RM 135 je. Tula..imah pun ingat nak beli dekat kedai je sbb dkt sangat dgn office

      Delete
  2. Sarah awal2 gn manual pureen tp bila tgk production makin okay tukar medela fs.mmg berbaloi beli fs.puas hati.sarah pun beli kt pump on the go.

    ReplyDelete
    Replies
    1. medela Fs memang berbaloi kan? harga pun boleh tahan. tapi heavy duty kan? imah aim nak beli spectra M1 lepas deliver. Murah ckt. hehe...tapi xtau lagi. masih survey2..hehe

      Delete
  3. ecah plan nak guna medela...tp kalo nak beli 2x tu takut hubby xbagi...means nak plan mcm imah buat tu cm susah plak...tp betul la kan kite xtau production susu nnt cemana...tp silap2 dh beli yg manual sampai sudah die x bg pakai yg elektrik tu...naya den nak mengepam manual..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi manual selalu tahan lasak sikit ecah. hehe...Imahpun tengah fikir lagi ni nak beli yg mana. Tapi kalau beli snow bear tu dah ok, maybe tak beli dah kot lepas deliver. tengok dulu mcm mana. tgok production susu jugak.

      Delete
  4. saya pakai snow bear..sgt2 puas hati..harga pn okay...sy bli masa expo 250 = pam + cooler bag + ice pack + 6 pcs bottles

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? ni yg lagi tak sabar nak beli ni. hehe

      Delete
  5. cik mah beli manual autumz skali pakej...dpt beg,...ice bag n lain2 dlm rm150 je...kalu breastpump manual autumz RM99 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah..imah hari tu time expo ad jugak tengok2 brand autumz ni. Kawan imah beli yg single electric. ok jugak harga dia.

      Delete
  6. guna medela harmony skrg.
    tp kalau dpt snowbear letrik harga murah mcm tu boleh la cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula....medela best, snow bear pun cam best. hehe..

      Delete
  7. customer yang beli dengan kita semua bg good review untuk snow bear. bunyi xda, suction pun ok x sakit.
    fb page kita: https://www.facebook.com/dirazmomstore

    ReplyDelete
  8. snow bear banyak tengok org review best...cuba search bout eve love flexi breastpump.pun macam best, kecik macam madela fs tp harga lebih murah.mihmihmih.

    ReplyDelete
  9. Kalau saya pilih Harmony. Sebab yang electric boleh beli lps deliver..Harmony ni boleh pakai lama. Even boleh jadi backup.

    ReplyDelete
  10. as salam imah ...

    akak guna manual pump avent ... dari tahun 2004 ... smpi skrg 2013 ... masih elok ... dan sesuai dgn akak ... 4 4 anak akak mmg guna tu je ... cuma ada sekali tu terpaksa beli spare part sbb hilang ....

    tapi akak pernah guna medela electric ... pinjam spital punya ... sbb masa tu anak admitted kene jaundice ... my review ... medela electric mmg berbaloi ...

    ada setengah2 orang tak sesuai dgn setengah2 brand ... smpi kene beli beberapa jenis ... then baru jumpa yg sesuai ... dah invest mahal2 tak boleh guna plak sbb tak sesuai ....

    rasanya kalau imah beli byk pun tak pe ... kalalu tak sesuai nanti let go je kat orang .... dekat FB ada group kumpulan ibu2 menyusu .... u advertise je brg2 second hand ... ada je yg berminat ... asal barang dalam keadaan baik dgn packaging nya ...

    satu lagi ... kalau ada duit lebih u invest kat deep freezer .... untuk simpan susu ...

    nak fully bf ni kene mentally prepared .... always think that susu u byk ... jgn putus asa ... minum air kene byk ... itu yg boleh buat production sentiasa ada ...selain kerap bagi baby direct bf ...

    all the best imah ...

    ReplyDelete
  11. lin beli avent manual..sbb kwn2 ramai suggest kata best...tp utk yg manual la...so lin try je tgk nti cmne...later baru beli yg electric...maybe bila dh start keje bru beli yg electric kot...heee

    ReplyDelete
  12. Sy guna avent tuk pam manual.. Dan spectra m1 tuk elektrik.. Dua2 best..

    ReplyDelete
  13. Nina tgh berkenan dekat eve love skg. Hehe

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum.. sheila berkenan yang pertama tu.. hehe tapi tak survey lagi...

    ReplyDelete
  15. Medela harmony so far xmengecewakan.sy guna utk bgun pam bt stok awal pg sbb malas nk bgun pasang2 elektrik bgai.kt tmpat keja sy guna medela swing.jga sgt berbaloi.lgpon brg2 sikit dn sng nk pasang.spare part pon byk jual.both tahan lasak dn sgt ringan.

    ReplyDelete
  16. Medela harmony so far xmengecewakan.sy guna utk bgun pam bt stok awal pg sbb malas nk bgun pasang2 elektrik bgai.kt tmpat keja sy guna medela swing.jga sgt berbaloi.lgpon brg2 sikit dn sng nk pasang.spare part pon byk jual.both tahan lasak dn sgt ringan.

    ReplyDelete
  17. sy guna medela harmony skrg...ok jugak :) tp manual la. bile nk buat power pumping, penat sikit laa..skrg ni tgh berhajat nk beli spectra m1..tgh survey2 review org lagi :)

    ReplyDelete
  18. Sy nk jual bp snow bear ni..sbb dgn sy xserasi plak..bru beli 26 mei 2014..bleh contact sy melalui email yana_sagi@yahoo.com sy jual RM170 je..da free gift 1 bottle bumble bee n 10 plastic storage autumnz..1 baby romper..1 baby hat..1 baby bip..boleh klik kat link ni tuk pic
    http://lily-liyana-lily.blogspot.com/2014_07_01_archive.html#3218617764019044163

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!