About Us

Friday, May 9, 2014

Review Breastpump Snow Bear

Ingat lagi tak dulu masa saya tengah mencari  breast pump apa untuk guna sebagai persediaan untuk breastfeeding baby? Boleh refer entri tu di SINI.

Alhamdulillah..dah masuk 2 bulan lebih mengunakan breast pump snow bear ni. Memang tak salah pilihan saya dulu. Even breast pump ni murah je harga dia tapi performance dia memang tak mengecewakan. Suction dia best. Tak sakit lansung. Bunyi tu nak kata senyap sangat tu taklah tapi kira okla. Untuk yang mula2 nak berjinak dengan breast pump ni memang highly recommended. Cuma dia bukan heavy duty la tapi still ok sangat untuk buat power pumping. Hehe...

Dulu before guna pump ni ada jugak hajat nak upgrade ke double pump yang lebih better lepas tahu performance breast milk macam mana, Tapi lepas guna pump ni tak terfikir dah nak upgrade. Rasa dah puas hati dah walaupun single pump. If rosak la kalau nak tukar yang barupun. hehe..
Untuk yang berhajat nak beli pump ni, korang belilah sebab memang tak mengecewakan. Part dia pun sikit. Senang nk bukak dan basuh. Lepas tu boleh guna bateri atau direct ke plug. Nak bawak ke mana- mana pun senang. Ringan je.

Korang boleh beli breast pump snow bear or barang baby yang lain dekat link bawah ni

Ok Sis..

Sila tambah artikel dibawah di perenggan terakhir artikel Puan.. dan

Tambah Pautan link  pada

2. Kedai Bayi Online - "http://www.thebabystore.com.my"
3. The Baby Store Malaysia - "http://www.thebabystore.com.my"
4. Kedai Bayi Online Terbaik - "http://www.thebabystore.com.my"
3. SNOW BEAR ELECTRICAL BREAST PUMP - " http://www.thebabystore.com.my/Snow-Bear-Electrical-Breast-Pump "

14 comments:

  1. Kite pakai jgk snowbear.sgt2 ok.tp need to buy double pump nxt mnth as masa singkat sgt kat ofis nak pam both breasts.huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dari segi masa memang double pump lagi cepat. Tapi imah setakat ni xde lagi masalh dekat office untuk pump sbb xbusy sangat.lpas ni xtau mcm mana. huhu..

      Delete
  2. dats y... sbb kite baru start kje tmpt baru 2mgu...so xbz lg..sempatla pam tiap kali rehat pagi lunch n ptg.. next weekd da nak start hectic..tp snowbear mmg best.cuma kite tak pakai silicone nye shield tue. x selesa.rasa sempit.hehe

    ReplyDelete
  3. Akak beli bp ni ktne ye? Fiqa pun Skrg tgh cari bp yg performance okay and harga affordable hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli dlu harga murah lg 199. Tp siap ad free gift. Skrg hrga 229 xslp tp ad free gift jgk. Nnt try tgok dkt fb breastpump murah

      Delete
    2. Try also dkt kidsmodehouse bangi or masuk fb dia.syuha beli rm169.now org kata da naik.try tny akak kedai tu.

      Delete
  4. akak..sy ade beli pam ni..tp xbeli bateri lg..xtau nk guna bateri ape..akak pakai bateri ape ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli yg rechargeble battery. Snang nk charge balik bateri bl krap guna

      Delete
  5. selamat berkenalan. jemput ke blog saya pulak

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum imah, alhamdullilah. senang baca review awak. sheila tak sabar nak guna snow bear. hihiii belum steril lagi

    ReplyDelete
  7. thanks Imah..saila pun tgh mencari2 pump elektrik..sbb skrg ada manual pump..kot2 lah perlu elektrik punya, boleh lah masukkan snow bear ni dalam list ms berpantang nanti :))

    ReplyDelete
  8. baca review banyak2 buat pening pale pulak...huhuhu...dlm dilema nak beli yg double pump atau single..sebab snowbear dah kuarkan double pump

    ReplyDelete
  9. skg mmg tgh survey2 bp murah... sbb takot plak tgk rege yg xbp nak mampu.. kot2 lah nnt da beli xterpakai sbb xselesa.. thanx 4 da review.. kalau jenis awk ni ade x cable tok powerbank..?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!