About Us

Friday, July 19, 2013

Alhamdulillah..dah nampakpun dia =)


Alhamdulillah.....terubat jugak kerisauan saya bila dapat jumpa doktor pagi tadi. Sepatutnya jumpa semalam untuk repeat scan tapi balik kerja semalam memang letih teramat. Pukul 8 lebih saya memang tak larat nak keluar pergi klinik walaupun husband yang drive. Saya rasa ngantuk sangat. So, decide pergi hari ni.
Lagipun saya dapat mc hari ni sebab semalam masih ada spotting.

Alhamdulillah...masa scan tadi dah nampak fetus di dalam kantung. Heartbeat pun dah ada. Oh..sayang, happynya hati mama ni bila dah nampak kamu! Nak menangis dekat situ juga tapi tahan jer sebab malu dekat doktor dan nurse. Hehe......Tapi sungguh sebak hati ni. Time tulis entri ni pun turun jugak air mata saya.  Masa tengok dia dalam kantung rasa kagum sangat dengan kekuasaan Allah. Rasa kagum bila nampak ada si kecil di dalam rahim saya. Time scan ni, dr cakap kandungan saya baru 7 minggu 5 hari. Kalau ikutkan kiraan dulu dah 8 minggu 1 hari. Tapi period saya irregular kan. so, bila scan baru tahu.  Doktor nasihatkan saya, jangan risau. Dia ok. Anak awak masih survive di dalam ni. Jangan buat kerja berat & jangan travel jauh-jauh. Hopefully tak ada lagi pendarahan dan si dia akan membesar dengan sempurna dan sihat di dalam rahim saya. Ya Allah..lindungilah dia..semoga dia selamat sehingga dilahirkan. In sha Allah..saya akan lebih berhati-hati dalam pergerakan & pemakanan utk trimester pertama ni. Berharap tak ada perkara yang tak diingini berlaku.

Tengok anak panah tu.....Dah nampak dah janin dalam kantung. Kecik lagi saiz dia. 


Saya decide untuk terus check up dekat klinik Ajwa  dekat shah Alam ni.  Rasa selesa di situ. Doktor & nurse pun ok & mesra.  Lagipun panel klinik company hubby. untuk  check up dah cover. Yang penting, weekend pun boleh datang check up, so tak terikat sangat dengan waktu kerja & perlu menunggu lama. Tapi check up dgn pakar dekat hospital pun saya akan pergi. owh..30hb ni ada appointment. Berdebar lagi hati ni... Harap semuanya okla nnti. Baby, be stronger ya!
semoga semuanya dipermudahkan. Amin....

18 comments:

  1. Allahmdullilah...xmolah ngis2 imah..sujud syukur dan minta pdNYA supaya die kuat dlm tu smpai lahir...

    Mcm kite..slalu je borak2 dgn die ckp peganh kuat dlm tu ya..

    Sy doakan awk n baby sihat

    Eh klinik tu kat mane ek??selalu g kt mediclinik je kat sek 23

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagis sebab terharu..hehe. mungkin sbb sblm ni risau sgt psl dia kan. =) . dekat seksyen 7 & seksyen 15 shah alam. dekat dgn umah. hehe..

      Delete
    2. Hehehe..mmg pun..dua kali g scan ritu dok nhis dlm.kete tgk film tu..hehehe..oic..kiyer skrg duduk sek23..blh try gak lah nnti..hehehe

      Pls be more care ok..mkn byk2 kekcg n kurma..hehehe.

      Delete
    3. imah duduk seksyen 7. dekat klinik tu kira dktla..xjauh sgt. Dengan seksyen 23 pun xjauh jgk..hehe

      Delete
  2. congrats, dear..

    take care ye.. :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. semuanya baik2.:)

    ReplyDelete
  4. Tahniah Imah (n_n)..
    semoga semuenya selamat smpai dia lahir..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah nmpknyer...cik mah pulak yg hepy...imah jaga diri ye...semoga imah n bby sihat...doakan bby cik mah pun akan nmpak esok bila scan ye...risau sngt...

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah kak...
    sy doakan akak selamat sampai baby lahir nanti..
    jaga diri leklok yer...
    tahniah =)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...syukur2....rahmat ramadhan..take care dear..

    ReplyDelete
  8. syukur imah...maybe bleeding sebab bby wat penempelan kot.imah take care & jgn buat keja berat2.bykkan rehat taw!! Welcome to the club imah :) so hepi for u dear ;)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.. semoga baby kuat.. :)

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah..mesti dah rasa lega sikit kan?
    semoga semuanya selamat amin!

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.syukur hilang risau imah.jaga diri elok2 esp ms 1st trimester ni.
    Hee,sarah dulu rsnya tiap kali scan mesti nk keluar air mata.

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah syukur..imah..tahniah..:)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!