About Us

Monday, October 1, 2012

Review : DIY Brown paper Bag Doorgift


 Hari ni, saya nak update pasal review DIY paper bag yang saya buat untuk doorgift pada tetamu yang datang masa majlis saya hari tu. Actually paper bag ni untuk tetamu yang datang ada dua jenis. Satu yang saya lekatkan dengan bunga crepe dan satu lagi dengan reben. tapi yang reben tu saya tak sempat ambik gambar. Huhu...busy bangat time tu sampai boleh terlupa. Huhu...

Saya pernah bercerita tentang DIY paper bag ni di entri INIINI & INI . betapa gigihnya saya nak dapatkan brown paper bag idaman sampai naik lenguh jari jemari buat bunga crepe ni. Hahaha...lastly, sebab tak larat nak buat banyak2 saya buat separuh darinya guna reben. hehehe..nampak kan? tema carca merba. Sesuka hati saya je nak deco bag door gift ni tanpa ada standardize. Tak kisahlah janji siap kan? Dan yang penting, murah. kos untuk brown paper bag ni cuma 7 sen aje sekeping! Jimatkan?

Saya buat dengan seikhlas hati, hadiah buat tetamu yang datang even saya tahu last2 dibuang jugak begnya. tapi xapalah, janji saya rasa lega dapat buat something "handmade" untuk mereka yang datang =)

Ok..inilah hasil DIY paper bag saya! (sorry gambar agak buruk, ambik waktu malam time packing makanan dalam doorgift ni dekat umah tok saya). See...paper bag saya, warna warni gitu! hehehe...almaklumlah pengantin yang tak pernah pikir soal warna tema wedding. Main belasah jer buat warna warni.huhuhu...




Si warna warni beratur panjang. Sila pilih nak yang mana satu? hehehe...



Say suka si kuning! sebab warnanya sanagt soft. 


Saya pilih gambar kartun jer sebab malu nak tempek gambar sendiri. lagipun takut akan dipijak2 or dibuang dalam tong sampah kalau letak gambar sendiri. Rasa sadis! huhu...sedangkan nama pun rasa sadis dibuang apakan pula gambar sendiri kan?



Si merah & birupun saya suka!







Yang kelakarnya time sedara tolong packing2 kan bag ni boleh pulak diaorang main pilih2 warna mana diaorang suka. hehehe...Yang rebenpun banyak saya buat tapi ada satu jer gambar. Tupun reben yang kecik. Ikutkan saya buat yang saiz sederhana besar sebab tak cukup main letak jer reben apa yang ada.


P/s: nanti saya update lagi satu jenis papaer bag saya buat untuk rombongan pihak lelaki dan Pakatan kampung saya pulak. Pening kepala nak cari gambar2 yang saya ambik dulu dalam lappy ni. Huhu..

12 comments:

  1. sama la diy paper beg ;)
    yg penting puas hati kan ;)

    ReplyDelete
  2. cantek bila letak crepe paper tuh..hehehe

    ReplyDelete
  3. sy dulu pun DIY jugak paper bag.
    tapi utk doorgift akad nikah jer.
    utk majlis sanding DIY kotak plak. ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. qaseh pun diy jgk paper bag masa kenduri hari tuh... size pun sama ngan imah punya version. Apa isi dalam paper bag tu darling...mcm byk je hehehhe

    ReplyDelete
  5. wow...hebatlah imah...ni rupanya guna bunga yg imah buat dulu tu ek..cntiklah..cute2 je..tetamu pulak konfius pilih warna ape..hehhe

    ReplyDelete
  6. hai..

    ari 2 ms knduri sy beli je beg 2..x smpt nk DIY sendiri..
    tp kreatif sgt...

    ReplyDelete
  7. bagusnya kak imah! simple je. sangat saving. saya kagum dgn akak. huhu.

    ReplyDelete
  8. imah... lbh krg mcm aku punye gak kan.. ehehe.. same laa xnk letak gmbr sndri.. letak katun saje..

    ReplyDelete
  9. wah...cntk gak...ni dh kasi ilham tok my future wedding nnti...wlupn biase2 jer, jnj ok n low budget..nk copy idea lah...boley x? hehehehe

    ReplyDelete
  10. imah, sama lak idea paper bag kita.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!