About Us

Wednesday, December 12, 2012

Alhamdulillah...I got a new Job! Allergic pun dah hilang!

Alhamdulillah.....




Rezeki......rezeki. Baru lepas attend interview semalam. penat sangat sebab baru sampai dari kota bharu terus gi interview. Time ni saya tawakal je. kalau ada rezeki ada ar kan lagipun company yang saya nak atend interview tu ada dua branch. satu dekat butterworth satu lagi dekat georgetown. Sebolehnya saya nak kerja area seberang je tapi kekosongan ada di pulau.

Sesi interview taklah lama sangat. Just macam sembang2 aje. Then after interview terus dia tawarkan saya kerja. Wah, cepatnya!!!   Alhamdulillah.....Allah memudahkan urusan saya. Yang best, saya leh kerja dekat office butterworth. Yeay!!!!!  memang terkejut sangat bila terus dapat kerja. Siap bos company tu kenal-kenalkan saya dengan staff dekat situ then tunjukkan meja saya lagi. Happy!!!

Kalau nak di compare benefit yang company ni bagi dengan company sebelum ni macam lebih kurang dari segi cuti dan apa2 berkaitan labour law tapi company yang ini salary dia kasi memang tinggi dari yang saya dapat dekat company saya dekat kelana jaya. ada elaun lagi. Then, bos dia memang baik sangat. Ni saya tahu dari cerita kawan saya yang pernah kerja dekat sini before ni. Staff dekat situ pun nampak ok. Majoriti staff dekat office butterworth ni melayu walaupun ownernya cina. office dekat georgetown kot yang banyak cina. hehe.....

Pasal kerja wallahualam...tapi semestinya banyak sebab company ni banyak buat private project. Tapi saya dah tak kisah soal kerja sebab  rasanya dulupun saya dah biasa kerja banyak  tapi paling penting sekarang dekat dengan husband.

Nanti dah masuk kerja baru saya tahu macam mana lah kan. Harap2 semuanya oklah...Azam tahun baru, nak kerja lebih rajin then tahu banyak benda tentang design. kena explore banyak lagi. Hope compny baru ni banyak benda yang saya leh buat & sumbangkan selain dari  belajar benda baru.

Oh ya, pasal allergic kulit saya tu kan, lepas balik kelantan terus ok. Macam magic pun ada. Padahal time tu saya mana pantang makan pun. macm2 family in law kasi makan, xtahan godaan lansung! Sekarang, saya jadi peminat makanan dekat kelantan tau! sedap sangat2.hehe...Dapat pulak FIL memang ada warung jual makanan yang best2 lagilah saya suka. Saya rasa maybe sebab air dekat umah FIL saya tu air dari bawah tanah (kira air mineral la kan) sebab tu baik aje allergic ni. maybe sebab air dekat selangor tu tak betul2 bersih yang buat saya allergic teruk. Now, dah ok. Tingal parut2 aje.  Alhamdulillah.....

Mintak2 dekat Kulim ni pun ok jugak la. Ok, tu je nak bebel. hehe...

Tq for reading. sorry  tak sempat nak blogwalking then balas komen korang. sibuk sangat mengemas sekarang ni. Barang banyak giler...

12 comments:

  1. tahniah imah...
    happy 4 u 2.. :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillahhhh.. dapat jugak kerja.. pasni kene keje rajin2 okey.. :)

    ReplyDelete
  3. tahniah..mmg rezeki btul..cepat je dapat...

    ReplyDelete
  4. tahniah..dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  5. congrts.. rasanya betul kot sebab air.. :)

    ReplyDelete
  6. Tahniah Imah. Rezeki orang kahwin mmg mencurah-curah. :)

    ReplyDelete
  7. congrat, imah...jd org penang la skng ni ye...sy pun keja kt png gakk..

    ReplyDelete
  8. tahniah imah.. best ye. kite pun rasa nak tukar keje baru ni~

    ReplyDelete
  9. harap ia permulaan kepada sesuatu yang lebih baik.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!