About Us

Tuesday, December 4, 2012

Bertandang Outfit 2 ( Si Hijau TurQoise)





Ni cerita baju asal untuk bertandang kami. Baju yang sangatlah “simple” & murah bagi saya. Disebabkan majlis di sebelah husband adalah majlis sambut menantu, kiteorang decide tak nak sewa. Nak buat sendiri. Time ni idea saya cuma nak pakai dress. Tapi saya tak tahu dekat mana nak tempah dress. So, saya decide beli jelah yang dah siap. Mula2 berkenan dengan jubah moden, tapi bila try singkat la pulak dengan saya. Tak jadi. Cari lagik, lepas tu jumpa maxi dress yang modelnya pakai nampak lawa sungguh. Haha… Time tu saya cuma fikir beli dress kosong then DIY sendiri. Harga maxi dress ni RM 58, campur postage RM 64. Dress ni dari bulan 1 dah beli. Time ni trend maxi dress tengah duk naik tapi design limited. Banyak yang asyik sold out. Saya berkenan dengan warna hijau turquoise ni.  So, beli jelah. Hubby main setuju aje.

            Tapi, sayangnya warna baju ni tak berkenan di hati FIL, so kenalah cari baju lain. Tapi baju ni kiteorang tetap pakai jugak di sebelah petang. Kesian dekat husband saya time ni sebab demam dan selsema teruk sampai hidung dengan matapun merah. tapi disebabkan hari kenduri, kena gagahkan diri jugak tersenyum. hehe...Ok….ulang tayang lagi baju hijau ni....simple jer, cuma saya DIY kasi ada bunga2 sikit. hehe...











10 comments:

  1. Cantik dress akak :)
    Serious puas hati boleh DIY kan.

    ReplyDelete
  2. huyoo...smpat ek nk diy....cantiknyer dah ade bunga2 tu...

    ReplyDelete
  3. macam terlalu fit gan badan awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang agak fit sbb baju kain lycra. Huhu..

      Delete
  4. cantikny..xmcm diy pn..mcm beli2 dh mmg cmtu..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!