About Us

Friday, November 15, 2013

Hasil Ketiga Shopping Barang Baby


Kali ketiga shopping barng baby 2 minggu lepas. Hehe...sekarang ni lambat betul nak update blog. Beli dulu, ambik gambar, bila rajin baru update. hehe..tapi apapun nak jugak catit dekat sini.

Kali ketiga, just shopping dekat Mydin. Time beli stock barang dapur rumah, jeling-jeling sama barang baby. Tak niat nak beli banyak, just sehelai dua je last2 tersambar jugak beberapa barang baby. Fikir sebab harga dia agak murah la bagi saya.

So..2 minggu lepas, sempat sambar

mittens & booties (pureen)- 3 pasang
Lampin baby ( Pureen) -1 paket ( 10 helai)
Towel (pureen) - 2 helai,
Blanket ( OK baby) - sehelai
Barut - 4 helai
Baju lengan pendek (pureen) - sehelai
Jump suit ( pureen) - sehelai
 * Banyak beli brand pureen time ni..hehe

Mama nya dah start excited shopping barang baby


Ni hasil ketiga tau. Hasil pertama shopping ada cerita dekat entri SINI . Mana hasil kedua? In sha Allah next week saya update sebab kali kedua shopping dekat kelantan. Jauh kan cari barang baby sampai sana. Kebetulan balik rumah mertua, menyoping la sekali. hehe..

Nanti saya share list barang baby & mommy yang saya dah buat. Tapi kan, banyak lagiiii yang tak beli. Tunggu expo dekat Mid valley next week la nak settle kan barang-barang asas untuk baby. In sha Allah.. 

12 comments:

  1. minggu ni pon ade Expo IBEX kt KLCC..

    ReplyDelete
    Replies
    1. imah malas betul nak gi klcc..hehe

      Delete
  2. Yeah..seronokkan..mesti akan terbeli walaupun sepasang..hahahha...yeah...kita smlah imah..blik kg hubby terbeli juga..seronok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..niat nak beli sikit2 je tapi terbeli lebih pulak

      Delete
  3. biasanya anak pertama mesti mewah kan? bukan ibu bapa sahaja yg eksited beli brg2 baby. nanti baby dah lahir mesti rmai saudara mara n kawan2 yg dtg bwk hadiah baby. hehe mcm tu ank saudra sy yg sulung. yg kedua, pkai pakaian abg dia aje. ad jugk beli. tp bnyk pkai yg abg. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..maybe sebab first experience kot. hehe

      Delete
  4. my suggestion...jgn beli barut mcm tu..sebab nnti baby dh besar..dh x blh pakai barut..mcm ank sy nk masuk 2 bulan..barut dh jd ngam-ngam..pastu dia jd x selesa nk pakai..sebab asyik ternaik dekat atas..ni anak sy dh 3 bulan..barut dh x pakai sebab dh x muat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh..tahu2. banyak cakap beli barut yang besar2 saiz dia. yg ni saja beli untuk baby time new born. 4 helai je. memang nak tambah lagi nnti ambik yg besar. yg ni beli sikit je. hehe..tq for suggestion.

      Delete
  5. Lmpin kna bli satu pek lg imah.. Towel pun kna tmbh lg.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah..lampin yang satu pek lagi tu ingat nak beli yang bercorak..tuala pun sama. nak yg bercorak jugak. yg ni pilih yang plain je. hehe..

      Delete
  6. barut camtu rugi yunk..kalau anak besar cam kimi ni xsampai 1bulan dah xmuat..,
    nasib baik nenek buat barut panjangg punya.. sampai sekarang pakai barut lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. barut ni pnjang jijah..tp dlm gmbar nmpk mcm pendek sbb maybe dah lipat. imah pilih yg lebih lebar & panjnang tapi ad yg lagi lebar & pnjng dr ni kn jual dkt luar. bweli 4 je ni sbb murah je. mmg cadang nk beli lg lpas ni. cri yg lebih pnjng & lebar. tq for opinion =)

      Delete

Terima kasih sudi komen!