About Us

Wednesday, July 4, 2012

Update Cheklist 4






Nikah

Tarikh & Masa : Confirm
Tempat : Confirm
Dokumen Nikah P : Pending (will be complete by end of this month)
Dokumen Nikah L: Done
Kursus Kahwin P: Done
Kursus kahwin L : Done
HIV Test P : Done
HIV Test L: Done
Baju Nikah & Veil P (DIY) : Done
Baju Nikah & Sampin L : Done
Bantal Nikah (DIY) : In Progress
Bunga Tangan (DIY) : In Progress

Hantaran

For her

Item 1 : Done
Item 2 : Done
Item 3: Done
Item 4 : Done
Item 5 : Done
Item 6 : Done
Item 7 : Done
Item 8 : Consider Done
Item 9: Consider Done

For Him

Item 1: Done
Item 2: Done
Item 3 : Done
Item 4 : Done
Item 5: Done
Item 6 : Done
Item 7: Done
Item 8: Done
Item 9: Done
Item 10: Consider Done
Item 11: Consider Done

Decoration: Not Yet


Resepsi

Kad kahwin : Done
Bunting : Done
List Tetamu : In Progress
Door Gift : Not Yet
Paper Bag (DIY) : In progress ( almost Complete)
Bunga Telur: In progress
Guest Book (DIY) : In Progress
Item Decoration Guest book table: Not yet
Makanan : In progress ( Handle by my Parent)
Baju Resepsi (L&P): Booked
Tudung & veil (DIY): Not yet (Rasa nak tukar veil Yang vendor bagi tu)
Bunga Tangan: Not yet
Payung: Not yet
Meja makan : Booked
Langsir Ruang Tamu Rumah: Done (Dah beli, tak jahit jer lagi)
Langsir Bilik pengantin : Done (Dah beli, tak jahit jer lagi)
Cadar Bilik Tidur : Not yet (nak tukar cadar lain tapi tak beli lagi)
Item untuk deco bilik pengantin :Not yet

Bertandang

Baju Bertandang L : Done
Baju bertandang P: Done ( Lagi 2 minggu baru boleh ambik dekat tailor)
DIY beading Baju: Not yet (item dah beli)
Bunga Tangan: Not Yet
Meja Makan Beradab : Booked
Bilik pengantin: Booked
Baju outdoor L& P : Done
Veil: In progress
Tudung: Done


Lagi 1 bulan 3 minggu. Makin hari makin risau. Ya Allah..kekadang saya tak sedap hati sangat. Macam ada yang tak kena. Rasa berdebar tak ada pun lagi dalam hati. Cuma harap semuanya berjalan lancar dan semuanya selamat. Semakin sibuk sekarang sebab banyak benda yang nak DIY tak siap2 lagi. Letihnya balik keja buat kerja DIY pulak dekat rumah.Huhu…

5 comments:

  1. banyakkan jugak yang imah dah write done tu.hope berjalan lancar hingga ke akhirnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi banyak jugak yg masih in progress dan not yet kan. hehe. Insya-Allah..sarahpun. mintak2 semuanya berjalan lancar

      Delete
  2. salam perkenalan

    ana b2b selangor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal Farhana. dah follow blog awak =)

      Delete
  3. Waah.. banyak dah done.. Tahniah Imah..;))

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen!